Технология за хората

Технология за хората

ФАРОВЕ DS LED VISION

Технологията DS LED Vision подчертава светлинния подпис на цялата гама DS, който съчетава светодиодни и ксенонови технологии с нови, мигащи светлинни индикатори. С такива фаове видимостта е още по-голяма и релаксираща, благодарение на качеството на осветяване. Късите и дългите светлини предлагат подобрена видимост и комфорт, особено през нощта, и в допълнение консумират по-малко енергия.

Чрез комбинирането на тези две технологии необходимото количеството енергия сведено до минимум, изразходвано от късите и дълги светлини, съответно с 50% и 67%. И накрая, със стандартния си живот от над 20 000 часа, светодиодите издържат 20 пъти по-дълго от халогенните крушки.

Тази технология предлага изключителен комфорт зад волана и позволява повече видимост при навлизане и излизане от завои, създавайки предпоставки за едно по-безопасно шофиране.

Odyssee_Innovaton_DS-LED-VisionСТОП И СТАРТ

Технологията Стоп/Старт е нововъведение, което гарантира намаляване на разхода на гориво и емисиите на въглероден диоксид, като в същото време прави автомобила значително по-тих.
Технологията Стоп/Старт изключва двигателя непосредствено преди спиране (например при червена светлина на светофара или при задръствания) и отново запалва двигателя, когато шофьорът освободи педала на спирачката.

Odyssey_Innovation_Stop-and-Start

Active City Break

За по-безопасно упрявление в населени места, въведената от DS 3 и DS 3 Cabrio технология за аварийно спиране, наречена Active City Brake, помага да се избегнат удари при ниска скорост.

Лазерният радар, с малък обсег на действие, монтиран в горната част на предното стъкло, разпознава движещите се и/или спрелите превозни средства в пътното платно на Вашия автомобил, намиращи се отпред. При скорост до 30 км/ч,  датчикът отчита опасността от удар и комуникира директно с устройството за управление на спирачките, без водачът да прилага натиск върху педала на спирачката, за да избегне сблъсък или да ограничи последиците от такъв чрез намаляване на скоростта и съответно силата на удара.

Автоматичната спирачна система може напълно да спре автомобила, ако е необходимо. В този случай той остава спрял за около 1,5 секунди, за да позволи на водача да възобнови управлението чрез натискане на спирачния педал. Преди активиране на автоматичното спиране и ако системата открие опасност, тя предварително пълни хидравликата на спирачката и внимателно задейства спирачните накладки (незабележима за водача функция за изпълване Prefill). Ако е необходимо автоматично спиране, системата ще реагира с ключовите сняколкостотин милисекунди по-бързо от водача.

Innovation_Active_city_Break

Head-up Display

За да направи по-комфортно Вашето преживяване зад волана, предлаганият с DS 5 Head-Up Display предоставя цялата важна за водача информация. Този иновативен цветен дисплей прожектира информацията чрез панел директно в зрителното поле на водача, като придава усещане за ведро и интуитивно управление. Благодарение на него водачът разполага с данни като скорост, настройки на регулатора/ограничителя на скоростта и инструкции за навигация.

Предупреждение за неволно напускане на пътното платно

Системата за предупреждение на неволно напускане на пътното платно от второ поколение, с която е оборудван Вашият автомобил DS, е много чувствителна. При пресичането на пътната маркировка от автомобила, седалката на водача започва да вибрира. Вградена миниатюрна камера в огледалото за обратно виждане и технология за разпознаване на пътна маркировка, базирана на цифрови изображения, отчита напускането на пътното платно и респективно подава сигнал. Тази технология е от помощ, например, при сънливост по време на управление.

Odyssey_Innovation_Afil

 Безключов достъп и стартиране

Системата за безключов достъп и стартиране на автомобила разпознава водача още докато той се приближава към автомобила. При докосване на дръжката на вратата, тя се отваря, и при натискане на бутона за стартиране, двигателят стартира.

Odyssey_Innovation_ADML

Интелигентен контрол на сцеплението

По-безопасно шофиране, по-добър контрол на пътя. Чрез подобряването на сцеплението на гумите и намаляване на буксуването, тази система, комбинирана с ESC, подпомага потеглянето на хлъзгави повърхности, независимо от вида на пътя или двигателя.

ODyssey_Innovation_ControleTraction

Следене на “мъртвата зона”

Най-съвременната функция за безопасност, осигуряваща по-голяма видимост. В съответното странично огледало светва индикатор, за да предупреди водача, че в “мъртвата зона” има друго превозно средство.

Odysey_Innovation_SAM