Технология за хората

Технология за хората

Технологичен интелект при шофиране, ергономично ефективен и интуитивен контрол, предлагане на свързаност, съответстваща на цифровия свят, ефикасни, високоефективни двигатели … Толкова много качества, които твърдо позиционират автомобилите DS като технологични.
Моделите DS са демонстрация на иновативния и гениален дух на марката. Всички те притежават тези качества, които отговарят на изискванията на нашите клиенти за ефективност, безопасност и благополучие.

ФАРОВЕ DS LED VISION

Odyssee_Innovaton_DS-LED-VisionТехнологията DS LED Vision формира светлинния подпис на цялата гама DS, който съчетава светодиодни и ксенонови технологии с нови, мигащи индикаторни светлини. Видимостта, предлагана от фаровете, е още по-ефективна и релаксираща, благодарение на качеството на осветяване с къси и дълги светлини.
Те предлагат подобрена видимост и комфорт, особено през нощта, а също така консумират по-малко енергия.

Чрез комбинирането на тези две технологии сме намалили количеството енергия, изразходвано от късите и дълги светлини, съответно с 50% и 67%. И накрая, със стандартния си живот от над 20 000 часа, светодиодите издържат 20 пъти по-дълго от халогенните крушки.

Тази технология предлага изключителен комфорт зад волана и позволява по-добро придвиждане при влизане и излизане от завоите за по-безопасно шофиране.

СТОП И СТАРТ

Odyssey_Innovation_Stop-and-StartТехнологията Стоп/Старт е нововъведение, което гарантира намаляване на разхода на гориво и емисиите на CO2, като в същото време прави автомобила далеч по-тих.
Технологията Стоп/Старт изключва двигателя непосредствено преди спиране (например при червена светлина на светофара или при задръствания) и отново запалва двигателя, когато шофьорът освободи педала на спирачката.

Active city break

Innovation_Active_city_BreakЗа по-безопасно градско шофиране, въведената от DS 3 и DS 3 Cabrio технология за аварийно спиране, наречена Active City Brake, помага да се избегнат удари при ниска скорост.
Лазерният радар с малък обсег на действие, монтиран в горната част на предното стъкло, разпознава движещите се или спрели превозни средства в същата лента отпред. При скорост до 30 км/ч,  датчикът отчита опасността от удар и комуникира директно с устройството за управление на спирачките (без водачът да прилага натиск върху педала на спирачката), за да се избегне сблъсъка или да се ограничат последиците, като се намали скоростта на удара. Автоматичната спирачна система може напълно да спре автомобила, ако е необходимо. В този случай той остава спрял за около 1,5 секунди, за да позволи на водача да възобнови управлението чрез натискане на спирачния педал. Преди активиране на автоматичното спиране и ако системата открие опасност, тя предварително напълва хидравликата на спирачката и внимателно задейства спирачните накладки (функция за напълване Prefill, незабележима за водача). Ако е необходимо автоматично спиране, системата ще реагира по-бързо (спестявайки няколкостотин милисекунди).

Head-up display

За да направи по-комфортно вашето шофиране, предлаганият на DS 5 прозоречен екран (Head-Up Display) предоставя цялата важна за водача информация. Този иновативен цветен дисплей прожектира информацията на панел директно в зрителното поле на водача, като придава усещане за ведро и иновативно управление. Показанията включват скорост, настройките на регулатора/ограничителя на скоростта и инструкции за навигация.

Предупреждение за неволно напускане на пътното платно

Odyssey_Innovation_Afil Системата за предупреждение на неволно напускане на пътното платно от второ поколение, с която е оборудван вашият  автомобил DS, е по-чувствителна. При пресичането на пътната маркировка от автомобила, седалката на водача започва да вибрира. Вградена миниатюрна камера в огледалото за обратно виждане и технология за разпознаване на пътна маркировка, базирана на цифровите изображения, отчитат напускането на пътното платно и подават сигнал. Тази технология помага при сънливост по време на шофиране.

 Безключов достъп и стартиране

Odyssey_Innovation_ADMLПростота и практичност за облекчаване на Вашия ден!
Системата за безключов достъп и стартиране на автомобила разпознава водача при приближаването му до автомобила. Докоснете дръжката на вратата и тя ще се отвори, натиснете бутона за стартиране, за да стартирате двигателя.

Интелигентен контрол на сцеплението

ODyssey_Innovation_ControleTractionПо-безопасно шофиране, по-добър контрол над пътя !
Чрез подобряването на сцеплението на гумите и намаляване на буксуването, тази система, комбинирана с ESC, помага при потегляне на хлъзгави повърхности, независимо от вида на пътя или двигателя.

Следене на “мъртвата точка”

Odysey_Innovation_SAMНай-съвременна функция за безопасност, осигуряваща по-голяма видимост.  В съответното странично огледало светва индикатор, за да предупреди водача, че в “мъртвата точка” има друго превозно средство.