ALLER AU CONTENU
DS X E-TENSE
Автомобил мечта
Съчетание от технологии и поезия
Вълнуващ и страстен автомобил, с дизайн лек като перце, тих като глътка въздух, за спираща дъха динамика.
DS X E-TENSE Е АСИМЕТРИЧЕН
Значението на светлината

Каросерията се възползва от нова технология, с която се регенерира в случай на удар, а предната част разполага с решетки, предназначени да се адаптират към пътните условия.

Интензитетът на светлината – чрез осветените панели DS LIGHT VEIL (светлинен воал) – и възможностите за охлаждане, са в съответствие с нуждите на пътниците, на автомобила и на околната среда.

Уникален дизайн

Мечтаейки за автомобила от 2035 г., екипът на DS Automobiles създаде асиметрична форма с три места,

в уникално сливане на два автомобила, което позволява избор на режим на шофиране.

Технология на въображението

100% електрическото задвижване гарантира ненадмината реакция.

Разположено отпред, в средата на всяко колело, в тази фантазия то осигурява мощност от 400 kW (540 конски сили) в трафика.

Когато стъпите на писта, специалният режим надхвърля 1000 кВт (1360 конски сили) и се възползва от окачването, проектирано от DS Performance, техническия екип на Формула Е.

Ходовата част с карбонови елементи включва и пружини и стабилизиращи щанги с иновативни свойства. Сцеплението, приплъзването и спирането се контролират от физическа и софтуерна концепция, за да се постигне възможно най-доброто представяне, независимо от повърхността.

Като в пашкул

От дясната страна атмосферата е различна. Водачът става пътник, когато влезе в пашкула през "пеперудената" врата, независимо дали е сам или с някой друг.

Асиметрията прави възможни нови пространства под прозрачния стъклен покрив.

Пътникът седи в чувствителна черупка, протегната като птиче крило, охладена и масажираща, с украса от пера в горната част. Изживяването при автономно шофиране е изключително.

Наред с усещането за допир, в него участва и слухът.

Вътрешното пространство е потапящ акустичен балон от FOCAL, посветен на удоволствието от слушането. Арматурното табло е преоткрито като генератор на музикален поток: акустичните вълни, регулирани в реално време, следват слушателя, като се адаптират към всяко негово движение. 

Пораждане на екстремни емоции

Достъпът до кабината се осъществява с помощта на врата Elytre, облицована с тъкан от въглеродни влакна и кожа.

Погледите неизбежно биват привлечени от пирамидалната архитектура на единичната седалка, която се адаптира перфектно към телесната конструкция на водача – като  седалките по мярка, които сме виждали в моторните състезания.

Воланът, който винаги е символизирал страстта към автомобилите, тук е примамлива комбинация от кожа, дърво и метал.

Двуцветната кожа Millennium Blue и Navy Blue Aniline е завършена с характерния за DS перлен  горен шев. С присъствието си в кабината тези детайли сами по себе си допринасят за обещанието за уникално преживяване и осигуряват на водача прилив на адреналин, още преди старта.

Бъдещето на автомобила

Концептуалният автомобил DS Aero Sport Lounge

Авангарден дизайн, уникална естетика, въплъщение на най-смелите фантазии; концептуалните автомобили са произведение на изкуството.

Ноу-хау

Надникнете зад кулисите в ателиетата на DS Automobiles