ALLER AU CONTENU
МОДЕЛИ СЕДАН И ХЕЧБЕК   
Пътувайте в първа класа в нашите седан и хечбек модели
Елегантен дизайн, изящен силует: DS 9 и DS 4 ще Ви осигурят неповторим комфорт.
DS 4
Запознайте се с компактния хечбек DS 4 –  елегантен автомобил с аеродинамичен профил, който Ви осигурява функционалност както в града, така и извън него. Компактният хечбек DS 4 се предлага като plug-in хибрид, и с бензинов или дизелов двигател, с диапазон на мощност от 130 до 225 к.с. Наличен в няколко интериорни и екстериорни конфигурации, DS 4 осигурява възможност за уникална персонализация, включително при избора на колелата. Разгледайте и техническите иновации, които са синоним на комфорт и безопасност на водача: система за автономно шофиране, система за нощно виждане, която разпознава пешеходци и т.н.
DS 9
Разгледайте новия DS 9 – автомобил, който съчетава елегантност и комфорт при дължина от до 5 метра. Предлага се като E-TENSE plug-in хибрид или с бензинов двигател (PureTech), във всички случаи с автоматична трансмисия. В допълнение към елегантния си интериорен дизайн с изискани материали седанът DS 9 включва възможно най-доброто оборудване. То гарантира комфорта в интериора, с помощта на екстри като отопляеми, охлаждащи и масажиращи седалки. Насладете се и на иновативните технологии и на аудиосистемата FOCAL Electra®, гарантираща впечатляващо акустично изживяване. 
НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА СЕДАН И ХЕЧБЕК АВТОМОБИЛИТЕ
ВИЖТЕ НАШИТЕ ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ
Какво представляват седаните и хечбек моделите?
Хечбекът е автомобил със средни размери, с дължина между 4 и 5 метра, с 5 врати и не по-малко от 4 места. Хечбекът е многофункционален и просторен и по тази причина е удобен както за дълги пътувания, така и за семейни ваканции.
Защо да си купите седан или хечбек?

Седанът и хечбекът са автомобили, които обикновено разполагат с най-модерните технологии, за да предложат на водача най-доброто изживяване зад волана. Те осигуряват безопасно и комфортно пътуване за шофьора и пътниците. Когато става въпрос за използване с бизнес цели, седанът често е видът автомобил, предпочитан за наемане с шофьор.

Моделът DS 9 на DS Automobiles предлага отопляеми, охлаждащи и масажиращи седалки, осигуряващи комфорт на всички пътници и на водача на автомобила. Оборудването му включва висококачествени материали, които подчертават елегантността му. 

Седан и хечбек: какви са разликите?

Седанът и хечбекът са с различни форми на каросерията, съответно триобемна и двуобемна. 

Триобемен: седан 

Този вид автомобили е обособен с три основни части: двигателно отделение, отделение за пътници и багажно отделение. Седаните нямат задна врата, а стандартен капак на багажника.

Хечбек с пет врати

За разлика от седана с четири врати, хечбекът с пет врати е конфигуриран от две основни части: двигателно отделение и салон за пътници с интегриран багажник. Този модел има задна врата, включваща стъкло и капак на багажника, които се отварят като едно цяло. 

Седанът и хечбекът в ежедневието: какви са разликите?

Седан от среден клас

Доброто поведение на пътя прави този автомобил идеален за дълги пътувания и му позволява да осигурява нужния комфорт при пътуване. Дълъг близо 5 метра, седанът предлага просторен и приветлив интериор. Дължината на автомобила осигурява и голям обем на багажника.

Компактен хечбек

Компактният хечбек се позиционира между малкия клас автомобили и класическия седан. За разлика от седана с четири врати, компактният двуместен хечбек е с голяма вертикална задна врата. Универсалността на компактния хечбек го прави автомобил, който се чувства еднакво добре в града и в извънградски условия

Покупка на нов седан или хечбек: какво задвижване да изберете?

Когато си купувате нов автомобил, можете да избирате между модел с двигател с вътрешно горене и с електрически мотор. Предимството на бензиновите и дизеловите автомобили е по-големият им пробег в сравнение с електрическите автомобили. От друга страна, електрическите автомобили имат по-ниски разходи и са по-екологични.

 

В DS Automobiles гамата от нови предложения за седан и хечбек модели включва автомобили с бензинови или дизелови двигатели, както и plug-in хибриди, всички с автоматични трансмисии. Предимството на хибридните хечбек модели се състои в комбинацията от двигател с вътрешно горене и електромотор. Тя осигурява не само по-нисък разход на гориво, но и вдъхновяваща динамика и голям пробег. Можете да избирате мощността на задвижването според нуждите си: от 130 к.с. до 360 к.с.