МОЩНОСТ

От 130 до 225 к.с

Предлага се и Plug-in хибридна версия

РАЗМЕРИ

Дължина: 4,40 метра

Широчина: 1,83 метра

Височина: 1,49 метра

РАЗХОД/ЕМИСИИ (КОМБИНИРАН ЦИКЪЛ WLTP)

1,2 до 6,2 л/100 км2
27 до 140 г/км CO₂

ЗАВЛАДЯВАЩ

Създаден да озарява пътя

DS 4 вече е на разположение за поръчки – предизвикателен и завладяващ със своите драматични пропорции, харизматична външност и мускулеста осанка. Усъвършенстваните технологии в интериора хармонират с оформлението на арматурното табло и формират изключително изчистен, едновременно високотехнологичен и ергономичен цялостен дизайн.

ДИНАМИЧНА ГРАФИКА

ДИНАМИЧНА ГРАФИКА

Изтънчен и впечатляващ дизайн

DS 4 се отличава с плавни и уверени линии, големи колела, атлетични форми и аеродинамичен профил. Изваяните светлини в задната част хармонират идеално на елегантния стил, придавайки ефектна, завладяваща идентичност на новия модел.

ДИНАМИЧНА ГРАФИКА

РАЗНООБРАЗИЕ

ПОДЧЕРТАЙТЕ СВОЯ СТИЛ

Вдъхновена както от SUV купетатата, така и от компактните хечбек модели, концепцията на новия DS 4 привлича с многобройните възможности за индивидуално оформление. Гамата на DS 4 включва още две версии – DS 4 PERFORMANCE LINE, която разкрива вашия динамичен характер и DS 4 CROSS, насочена към любителите на приключенията.

ВЪТРЕШЕН ДИЗАЙН

Съвършената елегантност на опита

DS 4 създава усещане за изключително изчистен стил с вградените в арматурното табло екрани, контролера за управление на функциите E-TOGGLE, стилизираните бутони на електрическите прозорци и невидимите централни вентилационни отвори DS AIR. Използвайки богатия си опит, нашите дизайнери допълниха интериора с уникални материали като кован карбон, кафяв ясен и тапицерии от естествена кожа с натурална повърхност или фина напа, оформени релефно като гривна на скъп часовник – един от емблематичните за марката детайли.

Интериор Criollo Brown с кожени тапицерии на седалките с релефен дизайн в стил часовникова гривна

Насладете се на качеството в нашия най-изискан интериор Criollo Brown Opéra. С емблеми DS на облегалките и тапицерии от фина естествена напа с емблематично релефно оформление в стил часовникова гривна и функции за вентилация, масаж и отопление, седалките гарантират комфортни пътешествия през всички сезони.

Наистина забележителен

Насладете се на богатата гама от изискани материали в интериора на DS 4 – текстил Tungsten, Alcantara®, текстил DS, тапицерии от кожа напа и други фини естествени кожи с първокласни декорации като перлени шевове, мотиви Clous de Paris, ясенов фурнир и кован карбон. Индивидуалната настройка на индиректното вътрешно осветление създава привлекателна атмосфера, отговаряща на вашето настроение.

Отопляем волан с цялостна облицовка от естествена кожа

Венецът в изпълнението на топверсиите е облицованият с естествена кожа волан с функция за отопление за осигуряване на превъзходен комфортна водача.

ЕРГОНОМИЯ И ИЗИСКАНОСТ

Научете повече за DS E-TOGGLE и DS AIR

Напълно вградената в арматурното табло вентилационна система DS AIR с невидими отвори е уникално по рода си, едновременно стилно и ефективно решение. Със своя компактен дизайн тя създава хармония и чистота в дизайна на таблото.

Заменяйки традиционния скоростен лост, компактният и иновативен контролер DS E-TOGGLE подчертава технологичния финес и елегантността на интериора.

Завладяващ звук

HiFi аудиосистема FOCAL Electra®

Насладете се на аудио изживяване с несравнима чистота благодарение на тази невероятна озвучителна система с 14 високоговорителя и 690 вата мощност. Ламинираното остъкляване със звукоизолиращ слой подобрява вашия комфорт и оптимизира допълнително звученето на системата FOCAL Electra®, създавайки спокойна и тиха атмосфера в интериора.

ВИСОКИ ТЕХНОЛОГИИ

Насладете се на вълнението от завладяващото шофиране

DS 4 вдъхва живот на „разширената технология“ – изключително съчетание от най-новите технологии и разширената реалност. По-високата ефективност, подобрената свързаност и допълнителните иновации подобряват изживяването при шофиране и повишават вашата безопасност.

DS РАЗШИРЕН HEAD UP ДИСПЛЕЙ

За по-спокоен и интуитивен поглед към пътя

Разширеният Head Up дисплей осигурява завладяващо визуално изживяване, подобно на добавена реалност. Прожектираното на челното стъкло изображение симулира екран с диагонал 21 инча на 4 метра пред автомобила и предоставя на водача цифрова триизмерна картина, която изглежда проектирана на пътя. Така отпада нуждата да отделяте погледа си от него.

СИСТЕМА DS IRIS

Вашият сензорен асистент

Системата DS IRIS е нашата нова информационна екосистема с интуитивно и ергономично управление, която може да бъде изцяло персонализирана. Тя включва и личен асистент със сензорен интерфейс и гласово управление, така че да изпълни това, което искате, когато го поискате.

 

DS SMART TOUCH

Любимите функции на върха на пръстите ви

DS SMART TOUCH ви осигурява достъп до вашите 6 любими функции (крайна цел на навигацията, контакти, радиоприемник, настройка на вентилацията и т.н.) само с едно движение, без да откъсвате очи от пътя. Перфектно разположен близо до ръката ви, неговият сензорен екран следва вашите движения и разпознава жестове като увеличаване, намаляване и дори ръкописен шрифт.

 

DS DRIVE ASSIST

Шофиране от ново поколение

Създадохме DS DRIVE ASSIST с идеята да улесним водача и същевременно да му дадем възможност да поеме отново контрола върху управлението по всяко време. DS DRIVE ASSIST контролира скоростта и дистанцията спрямо превозното средство отпред и поддържа позицията на DS 4 точно в неговата лента, в зависимост от посоката, която водачът задава с волана. Системата контролира самостоятелно скоростта и посоката, осигурявайки ви безопасност и спокойствие на волана.

 

DS DRIVE ASSIST 2.0 разширява възможностите по отношение на автономното движение, като добавя и функция за полуавтоматична смяна на лентата и препоръка за адаптиране на скоростта в съответствие с очакваните ограничения на скоростта.

ОКАЧВАНЕ DS ACTIVE SCAN

Система, която предусеща пътя

С помощта на разположената в горната част на челното стъкло видеокамера, четирите позиционни сензора на колелата и трите акселерометъра в купето, системата DS ACTIVE SCAN въздейства незабавно и индивидуално върху компонентите на окачването на всяко от колелата, за да го втвърди или омекоти в зависимост от пътните условия.

DS NIGHT VISION

Вижда невидимото в мрака

Разположената в предната решетка на DS 4 инфрачервена камера установява наличието на пешеходци и животни на разстояние до 200 метра пред автомобила и ги показва на цифровия екран на арматурното табло, осигурявайки възможност на водача да види опасността и да реагира безопасно. Това е голяма стъпка напред по отношение на безопасността, която гарантира по-спокойно шофиране дори и посред нощ.

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ТЕХНОЛОГИИ

Запознайте се и с останалата част от технологиите, предлагани в DS 4

DS MATRIX LED VISION

Интелигентни светлини

Новото поколение прожекторни фарове DS MATRIX LED VISION са с модерен дизайн с тясна форма и осигуряват на DS 4 функциите за матрични светлини Matrix Beam и Dynamic Bending Light (функция за осветяване на завои). Светлинният лъч се адаптира точно към околната среда с пет предварително зададени режима (градски, извънградски, магистрала, лошо време и мъгла), така че да можете да използвате дългите светлини при всякакви условия без опасност от заслепяване на останалите участници в движението.

 

Пакет функции за следене на движение зад автомобила

Без повече изненади

Тази система дава допълнително спокойствие, като следи за наличие на превозни средства в странични мъртви зони от полезрението на водача независимо от скоростта на приближаването им. Системата има обхват до 75 метра и предупреждава за опасностите с мигаща светлина на съответното странично огледало. При маневри назад, системата ви предупреждава наличие на приближаващи на разстояние до 40 метра превозни средства в зоната без видимост отзад.

 

PROXIMITY KEYLESS ENTRY & START

Когато наближите на два метра, DS 4 автоматично отключва вратите и скритите дотогава дръжки се показват. След това можете лесно да стартирате с бутона Старт/Стоп. При напускане на автомобила принципът е същият – дръжките на вратите се прибират и колата се заключва автоматично.

Active Safety Brake

Active Safety Brake

Когато наближите на два метра, DS 4 автоматично отключва вратите и скритите дотогава дръжки се показват. След това можете лесно да стартирате с бутона Старт/Стоп. При напускане на автомобила принципът е същият – дръжките на вратите се прибират и колата се заключва автоматично.

Разпознаване на пътни знаци

Разпознаване на пътни знаци

Насладете се на максимален комфорт при шофиране с технологията за разпознаване на пътните знаци за ограниченията на скоростта и допълнителна информация. Системата разпознава постоянните и временните указателни знаци и ги изобразява на екрана на арматурното таблоа, предупреждавайки незабавно при евентуално превишаване на скоростта. Можете да промените настройките на круизконтрола/ограничителя на скоростта така, че скоростта на движение да се съобразява автоматично с ограниченията.

Разпознаване на пътни знаци
Lane Keeping Assist

Lane Keeping Assist

Системата Lane Keeping Assist регистрира неволното пресичане на ограничителните линии на лентата за движение и автоматично задържа автомобила във вашата лента. Можете да изключите тази функция когато пожелаете, като хванете здраво волана или чрез бутона за любими приложения.

DS 4 E-TENSE

DS 4 E-TENSE

Мобилност от ново поколение

Нашият Plug-in хибриден вариант E-TENSE с мощност 225 конски сили предлага динамично и гъвкаво съчетание между електрическото задвижване и бензиновия ДВГ. Възползвайте се от ниските нива на емисиите и ниския разход на гориво в комбинация с високите динамични показатели и безшумното потегляне.