Водеща позиция и през 60-те

Водеща позиция и през 60-те

През 60-те години DS 19 затвърждава своя имидж на изискан и комфортен автомобил. През 1960 е представена версия кабриолет, а през март 1961 за първи път има подобрение в окачването. Конските сили от 75 стават 83, което увеличава максималната скорост на автомобила до забележителните 150 км/ч. През септември 1962 DS се сдобива с изцяло ново черно бордно табло, подчертано с фина сива линия и оборудвано с опция радио като на DS 19 Prestige. С първия си цялостен фейслифт през 1962 DS заменя старата предна престилка с два гумени буфера в предната част и по-ниска броня. Промените подобряват аеродинамиката на автомобила, което намалява разхода на гориво и увеличава максималната скорост до 160 км/ч.

Odyssee-heritageDS-21-Cabriolet

DS Pallas, представен на автомобилното изложение в Париж през 1964, включва оборудване, което никога до сега не е било част от пасовото производство на френски автомобили. Той се отличава от останалите модели DS именно с луксозното си оборудване като например хромирани лайстни, специални тасове на гумите, задни светлини с хромирани елементи и допълнителни фарове. В интериора – седалките са по-плътни, а облегалките отпред – по-високи. Ексклузивна кожена тапицерия се предлага като опция. DS Pallas се предоставя в цветовете на останалите модели DS и в допълнение със специален цвят металик.
DS 21, се присъединява към гамата, допълвайки DS 19, който се предлага до 1955 (имената им обозначават обема на двигателите). Нов фейслифт е направен през 1967. Освен безупречния стил, той получава и ново оборудване в сферата на сигурността – прочутите въртящи се фарове, които се предлагат стандартно за версиите Prestige, Pallas и Cabriolet. С това ниво на оборудване, DS осветява вътрешността на завоите и кръстовища, още преди шофьорът да е навлязъл в тях.

Odyssee-DS-19След изцяло черното бордно табло от 1968 и заменянето на DS 19 с DS 20, през 1969 бордното табло е отново с изцяло нов дизайн и е осъществено основно подобрение на задвижващата система. Двигателят на DS 21, с обем 2, 175 cm3, е оборудван с елекронно контролирана система на впръскване, която постига увеличение на мощността до 139 к.с. и максимална скорост от 185 км/ч. Повече от всякога, DS изтъква своите позиции пред конкурентите и се отличава от тях във всяко едно отношение.