Numéro 9

Numéro 9

Философия

Numéro 9 предлага нова визия на луксозния клас автомобили, в която откриваме най-доброто от моделите на линията DS. Стилът му е уникален и разпознаваем, благодарение на емоционалния дизайн, изтънчеността и неповторимата му изработка.

Numéro 9 предлага невероятни усещания при управление и функции, подходящи за ежедневна употреба. Зад Shooting black чертите на Numéro 9 се крие стабилен и харизматичен силует.

CL 12.066.013

Дизайн

Изпипан и в най-малките детайли, Numéro 9 по уникален начин съчетава в себе си наследството и изтънчеността на линията DS. Създаден в модната люлка – Париж, където на почит е всичко удивително и универсално, моделът отваря нова стилова страница в света на DS.

В Numéro 9 откриваме подчертаният от хромирания подпис покрив, който сякаш се носи във въздуха и върху който откриваме дискретния филигран на логото DS или страничните остъклени повърхности, които се сливат със задното стъкло.

Цветовете и материалите, от които е изработен концептуалният автомобил, придават на Numéro 9 загадъчен и изтънчен вид. Каросерията му в тъмно черен цвят с виолетови отенъци, наречен ‘Whisper’, е в перфектна хармония с топлия нюанс на хромираните декорации.

numero-9_Design

Технологии

Концептуалният автомобил Numéro 9 съчетава технологии, които предлагат забележителни характеристики по отношение на комфорта и безопасността и в същото време допринасят за опазването на околната среда и осигуряват на пътниците незабравими силни емоции по време на движение. Креативни технологии, които се превръщат в събирателен образ на цялото ноу-хау на Марката.

Концептуалният Numéro 9 е оборудван, с хибридна задвижваща верига, която съчетава бензинов или дизелов двигател с вътрешно горене с електрически двигател, разположен в областта на задния мост. Електродвигателят се захранва от литиево-йонни батерии, развива мощност от 70 к.с. и въртящ момент от 200 Нм и може да се презарежда чрез домашен контакт само в рамките на 3,30 часа.

CL 12.066.025

Околна среда

Благодарение на хибридната верига plug-in, Numéro 9 допринася за опазването на околната среда. Това важи с пълна сила при движение в града, в режим ZEV (нулеви вредни емисии от автомобила), който позволява да използвате само електродвигателя с автономия от 50 км., или при движение по пътища, където е необходимо последователно да ускорявате и да отнемате скоростта.

В този случай, хибридната верига позволява да се ограничи разхода на гориво като задейства и двата вида двигатели. При движение по магистрала, двигателят с вътрешно горене влиза в действие с високи динамични характеристики. Тази технология позволява на Numéro 9 да достигне забележителни показатели (295 к.с.), без да се увеличи разхода на гориво (1,7 л./100 км и 39 гр./км въглероден диоксид).

Numero-9_concept_philosophy