Metropolis

Metropolis

Дизайн

Чувствени извивки и мускулести линии

С трикорпусния си профил, задължителен за китайския пазар, с внушителната си осанка, METROPOLIS притежава луксозна и изтънчена визия. Забележителният силует е подчертан едновременно от плавни и по-остри линии, чиято интензивност се сменя в зависимост от светлината, за да остави усещане за добре очертани контури и детайли.

METROPOLIS съчетава гладки повърхности, удължени линии и извивки с отличителни елементи като преден спойлер, който говори за мощен и аеродинамичен силует.

Оригиналният дизайн на предната част на автомобила изразява ясно неговата мощ чрез предната решетка и фаровете. Задната част на автомобила, от своя страна, успява да съчетае широчина и стабилност като едновременно с това може да се похвали с компактна форма. Фаровете отзад, тип бумеранг, придават оригинален вид, отличителен за задната част на METROPOLIS.

Купе

Богато изразен креативен лукс

Вътрешният дизайн на METROPOLIS е вдъхновен от класическите струнни инструменти, които са присъщи на образования човек в Китай. Цялото купе се състои от луксозни материи, при които богатството на изразните средства е от съществено значение.

Технология

Авангардни технологии

METROPOLIS е оборудван с хибридна задвижваща система plug-in, която позволява да се придвижвате по различни начини, в зависимост от ситуацията. Електрическият режим се използва самостоятелно при потегляне, в града, при ниски скорости и при намаляване на скоростта, благодарение на електрическия двигател, с постоянна мощност от 55 к.с. (40 кВт), а при пиково натоварване, мощността може да достигне до 95 к.с (70 кВт).

Двигателят с вътрешно горене влиза в употреба при постоянна скорост на път или магистрала, когато бензиновият двигател V6 2,0 л. (272 к.с.) достига своя оптимален капацитет. Двата двигателя могат, също да бъдат използвани едновременно при фазите на увеличаване на скоростта, с цел постигане на по-висока мощност (функция Overboost): до 460 к.с. в режим 4х4, когато пътните условия налагат това.

За да се възползвате напълно от тези динамични характеристики, METROPOLIS притежава и хидроактивно окачване Hydractive. То гарантира отличен комфорт при управление и предоставя постоянен контрол над автомобила с цел по-добра аеродинамичност и намаляване на емисиите на въглероден диоксид.

Околна среда

Отговорност и удоволствие от управелние

METROPOLIS съчетава удоволствието от управлението с опазването на околната среда като емисиите на въглероден диоксид са намалени значително. Технологиите му му позволяват те да се намалят с повече от пет пъти (70 гр./км, или разход от 2,6 л./100 км) в сравнение с класическата система на задвижване с подобни технически показатели (двигател V8 с работен обем 4,0 л).

Отлични резултати по отношение на опазването на околната среда, постигнати благодарение на:
– оптимизирането на бензиновия двигател;
– 7-степеннната скоростна механична пилотирана кутия с двоен съединител;
– хибридизацията на автомобила;
– хидроактивното окачване, което оптимизира аеродинамичността на автомобила.

Ch42eAaW0AAwVg_