ALLER AU CONTENU

Комплект спирачки и накладки

 ПАКЕТ СПИРАЧКИ

Спирачната система трябва да реагира незабавно и прецизно на Вашите действия. Редовната проверка ще гарантира Вашата безопасност и ще избегне по-дълъг спирачен път.

 

Можете да изберете услуга за диагностика на спирачките, за да проверите жизненоважните компоненти (барабани, накладки, дискове и спирачни апарати).

А, в случай, че Ви е необходима резервна част, също можете да разчитате на обслужването, от сервиза на DS.

 

 

 

Този пакет включва:

 • Комплект от 4 накладки за предни спирачки
 • Монтиране на накладките
 • Визуални проверки от експерти на DS
 • Протокол за извършената работа

КАКВО ПРИЧИНЯВА ИЗНОСВАНЕТО НА СПИРАЧКИТЕ?

НАКЛАДКИ

 • Триенето, създадено по време на спиране, води до генериране на големи количества топлина.
 • Материалът на спирачните накладки е по-мек от този, използван за дисковете и това е причината за по-бързото им износване.

 

 

Износените накладки могат да повредят спирачния диск.

СПИРАЧНИ ДИСКОВЕ

При спиране спирачните дискове са изложени на голямо натоварване. Всяко износване може да причини вибрации. Оптималната ефективност на спирачната система зависи от тяхното добро състояние.

СПИРАЧНИ БАРАБАНИ

Въпреки че се износват по-малко от накладките, те също са подложени на натоварване.

СПИРАЧНА ТЕЧНОСТ

 • Старата спирачна течност може не само да доведе до загуба на ефективност на спирачната система, течът в хидравличната система може да предизвика отказ на спирачките. Светлинна индикация на таблото ще покаже предупреждение за ниско ниво.
 • В случай на необичайно голям спад на спирачната течност, потърсете съвет от Вашия DS експерт възможно най-бързо.

КОИ СА ПРИЗНАЦИТЕ ЗА ИЗНОСВАНЕ НА СПИРАЧНАТА СИСТЕМА?

ПЕДАЛ НА СПИРАЧКАТА

 • ПЕДАЛЪТ НА СПИРАЧКАТА Е ТВЪРД: Това може да се дължи на повреда в спирачния асистент, тръбопроводите или електрическите компоненти на хидравличната система, както и компонентите в спирачните апарати.
 • ПЕДАЛЪТ НА СПИРАЧКАТА Е МЕК: Педалът пропада в пространството на краката и трябва да напомпате, за да можете да спирате. Моля, имайте предвид, че това е знак за сериозен проблем с хидравличната система.

СПИРАНЕ НА ВАШИЯ АВТОМОБИЛ

 • ЗАТРУДНЕНО СПИРАНЕ НА АВТОМОБИЛА: Буталата в цилиндрите на спирачните апарати може да са блокирали или някои от гумите да не са достатъчно напомпани. Износените амортисьори също могат да причинят подобно поведение.
 • ВИБРАЦИИ ПРИ СПИРАНЕ: Това вероятно се дължи на дефектни спирачни дискове, разхлабена част или големи луфтове в компонентите на предното или задното окачване.
 • АВТОМОБИЛЪТ „ПРИДЪРПВА“ ПРИ СПИРАНЕ: Ако спирачките блокират и при най-малкото натискане, това може да е признак за проблем с дисковете, барабаните или спирачните челюсти.

НАДЕЖДНОСТ И БЕЗОПАСНОСТ НА СПИРАЧНИТЕ ЧАСТИ DS

Частите на DS предлагат изключително качество и отговарят на строги, технически спецификации.

Що се отнася до безопасността, DS Automobiles гарантира най-високите стандарти за качество, когато става въпрос за материали, устойчивост на износване и спирачна ефективност.

НАШИТЕ СЪВЕТИ ЗА СПИРАЧКИ

Ефективността на спирачната система, зависи от нейното състояние и различните компоненти: спирачни накладки, дискове, барабани и спирачни барабани. За правилната работа е наложително да:
 • Проверявате състоянието на Вашите накладки (приблизително на всеки 10 000 км).                                Сменете ги, когато дебелината достигне 2 мм.
 • Преглеждате компонентите, при всяка смяна на спирачните накладки, за да проверите дали дебелината на дисковете е в съответствие, с указанията на производителя.
 • Проверявате редовно спирачните барабани (приблизително на всеки 20 000 км).                        Частите трябва да се сменят, когато дебелината на накладките, на спирачните челюсти е по-малка от 1,5 мм.
 • Сменяте спирачната течност на автомобила си, поне веднъж на две години или на всеки 40 000 или 60 000 км, в зависимост от датата на регистрация, на Вашия автомобил.                                          Това е от съществено значение.
DS И ОКОЛНАТА СРЕДА 
Като отговорен производител, DS Automobiles участва активно в третирането на замърсяващи продуктиЗа повече информация посетете сайта: www.stellantis.com.
От конструирането на нашите автомобили, до рециклирането на употребявани части - DS Automobiles и нашата мрежа се ангажират да бъдат екологично отговорни, на всеки етап от жизнения цикъл на автомобилаЗа повече информация посетете сайта: www.stellantis.com.

Персонализирани услуги

Високо ниво на сервизно обслужване DS
DS Service Ви предлага спокойствието на отличната поддръжка.
Следпродажбени оферти
DS Service Ви подкрепя на всеки етап от живота, на Вашия автомобил, с изключителни оферти.