ALLER AU CONTENU
ВСИЧКИ ВАШИ ВЪПРОСИ ЗА ЕЛЕКТРИЧЕСКИТЕ И ХИБРИДНИТЕ АВТОМОБИЛИ
Какво представлява електрическият автомобил?
Електрическият автомобил е превозно средство, чийто двигател работи с електричество, съхранявано в батерия. Искате ли да се движите на ток? Открийте гамата електрически автомобили на DS сега.
Как работи електрическият автомобил?
Отговор: Двигателят на електромобила се захранва от съхраняваната в батерията енергия, която след това се превръща в механична енергия, за да може автомобилът да се движи. За да научите повече за нашите 100% електрически автомобили, открийте новия SUV модел  DS 3 E-TENSE.
Какво представлява plug-in хибридният автомобил?
Plug-In хибридният електрически автомобил (PHEV) е автомобил с двигател с вътрешно горене (бензинов или дизелов) и електрически мотор, захранван от акумулаторна батерия. Искате да преминете към plug-in хибрид? Открийте сега гамата от plug-in хибриди на DS.
Как работи plug-in хибридният автомобил?
Plug-in хибридният автомобил използва електрическия двигател за стартиране и за ниски скорости (под 50 км/ч); при ускоряване двигателят с вътрешно горене влиза в действие, за да се достигне желаната скорост. За да научите повече за нашите plug-in хибридни автомобили, открийте DS 4 E-TENSE, DS 7 и DS 9 E-TENSE.
Какво представлява незареждащият се хибриден автомобил?
Незареждащият се хибриден автомобил е превозно средство, което съчетава електрически двигател и двигател с вътрешно горене, но не може да бъде зареждано чрез свързване към зарядна станция. Искате ли да научите повече за зареждането на хибридни автомобили? Намерете цялата информация, която Ви е необходима, за да зареждате Вашия автомобил DS.
Каква е разликата между хибриден и plug-in хибриден автомобил?
Plug-in хибридът е автомобил, който може да се зарежда, като се включи в домашен контакт или в обществена точка за зареждане, докато хибридът, който не е plug-in, се зарежда само от двигателя и рекуперация при намаляване на скоростта и спиране.
Каква е разликата между електрически и plug-in хибриден автомобил?
Електрическият автомобил има само двигател, захранван с електрическа енергия, докато plug-in хибридът съчетава електрически мотор с двигател с вътрешно горене. Не сте сигурни дали да изберете plug-in хибрид, или електрически автомобил? Сравнете предимствата на plug-in хибридите и 100% електрическите автомобили сега!
Какво означава PHEV?
PHEV означава "Plug-in Hybrid Electric Vehicle" (plug-in хибриден електрически автомобил) и е съкращение, използвано за обозначаване на всички plug-in хибридни автомобили. Преминете към plug-in хибрид с гамата от хибридни автомобили на DS.
Колко време издържа батерията?
Средният живот на батерията на електрически или хибриден автомобил е 8 години или около 160 000 км. В случай на повреда производителят извършва процес на обновяване на батерията в рамките на гаранцията, за да осигури максимален живот. Научете повече за рециклирането на акумулатора и гаранцията за автомобилите на DS.
Какви са различните възможности за зареждане?
Можете да зареждате своя електрически или хибриден автомобил от обществена зарядна станция или частна (домашна) зарядна точка.   Открийте всички възможности за зареждане на Вашия DS сега!
Qu’est-ce que le bonus écologique ?
Le bonus écologique est une aide financière accordée par l'état pour les particuliers et professionnels qui souhaitent acheter un véhicule électrique neuf ou d'occasion. Le montant du bonus varie selon le prix du véhicule neuf et il s'élève à 1000 euros pour les véhicules électriques d'occasion. Retrouvez toutes les informations nécessaires sur le site du gouvernement pour estimer le montant de votre bonus écologique.
Qu’est-ce que la prime à la conversion ?
La prime à la conversion est une aide financière accordée par l'état pour les particuliers et professionnels qui souhaitent acheter un véhicule électrique ou hybride rechargeable neuf ou d'occasion en échange de la mise à la casse de l'ancien véhicule. La prime à la conversion vous permet de bénéficier de jusqu'à 5000 euros pour un véhicule dont l'autonomie est supérieure à 50 km. Retrouvez toutes les informations nécessaires sur le site du gouvernement pour les conditions de la prime à la conversion.
Comment bénéficier du bonus écologique 2022 ?
Pour bénéficier du bonus écologique il faut que le véhicule choisit soit un véhicule électrique ou hydrogène neuf ou d’occasion ou un véhicule hybride rechargeable neuf, de plus le bonus écologiques est cumulable avec la prime de conversion.
Comment bénéficier de la prime à la conversion en 2022 ?
Pour bénéficier de la prime à la conversion il faut que le véhicule mis au rebut soit un véhicule essence immatriculé avant 2006 ou un véhicule diesel immatriculé avant 2011. La prime est cumulable avec le bonus écologique et peut être accordée pour la transformation d'un moteur thermique en moteur électrique ou "rétrofit électrique".
Как се рециклират батериите на електрическите и plug-in хибридните автомобили?
Повече от 70% от автомобилните литиево-йонни батерии на DS Automobiles се рециклират (процент на рециклиране, по-висок от нормативно определените 50%), а друга част от тези батерии се използват повторно в стационарни системи за съхранение на енергия за индивидуални къщи, многофамилни жилища и електрически мрежи. За повече информация относно рециклирането на батериите на електромобилите на DS. 
Какви са данъчните облекчения за хибридни автомобили или електрически превозни средства за професионална употреба?
Професионалистите се ползват от освобождаване от данък върху служебните автомобили и такса за регистрация на превозното средство, както и от данъчно облекчение за електрическата батерия. Професионалистите могат да се възползват и от премията за конверсия и екологичния бонус за отговарящите на условията превозни средства. Научете повече за предимствата за електрическите превозни средства за професионалисти.
Какви са договорните гаранции за електрическите автомобил DS?
Електрическите автомобили DS се ползват от 8-годишна гаранция или 160 000 км за тяговата батерия. Научете повече за нашите ангажименти относно гаранцията за електрически автомобили DS.
Кога трябва да зареждате електрическия си автомобил?
Препоръчително е да зареждате електромобила си извън пиковите часове, ако разполагате с домашна зарядна точка, за да се възползвате от по-ниските цени на електроенергията. Като цяло и в зависимост от начина на използване на автомобила препоръчваме да зареждате батерията на електромобила си, когато нивото на заряда наближи 20%, за да съхраните качествата ѝ за по-дълго време.
Какви са различните кабели за зареждане?

Съществуват 4 вида кабели за зареждане на Вашия електрически автомобил или хибрид: 

  • Трифазните кабели Mode 3 и еднофазните кабели Mode 3 Ви позволяват да зареждате автомобила си чрез DS Wall Box или обществена зарядна станция
  • Кабелът Mode 2 Ви дава възможност да зареждате автомобила си от домашен контакт
  • Усиленият кабел Mode 2 Ви позволява да свържете автомобила си към усилен домашен контакт.
Колко време е необходимо за зареждане на електрически автомобил DS?

За възстановяване на 80% от пробега на DS 3 E-TENSE чрез зарядна станция с мощност 100 KW са необходими 30 минути зареждане.

Времето за зареждане на Вашия електромобил зависи от няколко фактора: 

  • Капацитета на батерията: батериите с голям капацитет в kWh изискват дълго време за зареждане
  • Станцията за зареждане: колкото по-голяма е мощността на станцията, толкова по-кратко е времето за зареждане
  • Кабела за зареждане: капацитетът на използвания кабел в kWh трябва да е подобен на този на зарядната станция.
Какъв е пробегът на един електрически автомобил DS?
Електрическият автомобил DS 3 E-TENSE предлага пробег до 404 км (цикъл WLTP). За да се възползвате максимално от 100% електрическото шофиране, научете повече за факторите, които могат да повлияят на пробега, и се запознайте с нашите съвети как да оптимизирате пробега на Вашия автомобил.
Как да оптимизирам пробега на моя електромобил DS?

Пробегът на Вашия електромобил може да бъде повлиян от скоростта, стила на шофиране и метеорологичните условия. Ето нашите съвети за оптимизиране на пробега: 

  • Възприемете плавен и равномерен стил на шофиране
  • Използвайте икономичен режим и рекуперативно спиране
  • Предварително загрейте или климатизирайте автомобила си при горещо или студено време.
Какви са разликите между DS Wall Box и усилен домашен контакт?
Основната разлика между Wall Box, или стенното зарядно устройство, и усиления домашен контакт е в подаваната мощност. Усиленият битов контакт може да поддържа мощност от 3,2 kW (усилен кабел Mode 2), докато DS Wall Box може да поддържа мощност от 22 kW, като по този начин съкращава времето за зареждане на електрическия автомобил.
Как да съхраните живота на батерията на електромобила?
Ако не използвате електромобила си за определен период от време, препоръчваме все пак да зареждате батерията веднъж месечно, за да запазите нейната ефективност. При нормални обстоятелства литиево-йонната батерия на Вашия електромобил DS може да се зарежда всеки ден, дори и да не е напълно разредена, без риск от влошаване на нейните характеристики. 
Правни бележки: Посочените стойности на пробега и разхода на електроенергия са в съответствие с тестовата процедура WLTP, въз основа на която се одобряват нови автомобили от 1 септември 2018 г. Стойностите могат да варират в зависимост от действителните условия на експлоатация. използването и различни фактори, като например: скорост, топлинен комфорт на борда на автомобила, стил на шофиране и външна температура. Времето за зареждане зависи по-специално от мощността на бордовото зарядно устройство в автомобила, от кабела за зареждане, както и от вида и мощността на ползваната зарядна станция. Не забравяйте да се свържете с Вашия дилър за още информация. Повече информация тук. Хибридни автомобили: Посочените стойности на разхода на гориво, емисиите на CO₂ и пробега съответстват на тестовата процедура WLTP, въз основа на която се одобряват нови автомобили от 1 септември 2018 г.. Тази WLTP процедура замени Новия европейски цикъл на шофиране (NEDC), който беше използваната преди това тестова процедура. Тъй като условията на изпитване са по-реалистични, разходът на гориво и емисиите на CO₂, измерени по процедурата WLTP, в много случаи са по-високи от тези, измерени по процедурата NEDC. Стойностите на разхода на гориво, емисиите на CO₂ и пробега могат да варират в зависимост от действителните условия на експлоатация и различни фактори, като например: честота на зареждане, стил на шофиране, скорост, специфично оборудване, опции, видове гуми, външна температура и топлинен комфорт на борда на автомобила. Не забравяйте да се свържете с Вашия дилър за още информация. Повече информация тук.