July 13, 2017

ВИСОКИ ЦЕЛИ ЗА DS VIRGIN RACING В НЮ ЙОРК С ПЪРВИ ИЗЦЯЛО БРИТАНСКИ ЕКИПАЖ

ВИСОКИ ЦЕЛИ ЗА DS VIRGIN RACING В НЮ ЙОРК С ПЪРВИ ИЗЦЯЛО БРИТАНСКИ ЕКИПАЖ

DS Virgin Racing вярва, че изцяло британския екипаж може да донесе още повече точки по време на встъпителните кръгове от Формула Е в Ню Йорк на 15 и 16 юли.

Състезанието ще се проведе в Бруклин и на него ще вземат участие Сам Бърд, заедно с приятеля му Брит и резервния пилот Алекс Лин – заместващ отсъстващия Хосе Мария Лопес – което ще бъде първото в историята изцяло британско представяне на шампионата.

В последната проява в Берлин, DS Virgin Racing имаше успешен уикенд с точките на двамата пилоти в двете състезания, което постави отбора на четвърто място в отборното класиране – на 40 точки от най-близкият им съперник.

Сега шампионатът изцяло с електрически автомобили отива в Ню Йорк за девети и десети кръг, като това е предпоследния град за сезона 2016/2017. Специално построеното трасе с дължина 1,953 км, и десет завоя, позволява скорости до 195 км/ч и предлага две състезателни разстояния – с 43 обиколки в събота и 49 в неделя – предназначени за допълнително предизвикателство за конкуренция между отборите.

Бърд каза: „От времето ми ,прекарано на симулатора, пистата изглежда страхотно и би трябвало да предостави близки състезания на почитателите от Ню Йорк. С двете състезания, всяко с различна дължина, стратегията ще бъде от ключово значение, особено когато има възможност за печелене на двойно повече точки.“

Лин каза: „Да направиш дебют във Формула Е в Ню Йорк е фантастично усещане. С такова конкурентно трасе, подготовката е от ключово значение, така че сме работили здраво с инженерите на симулатора и на тестовото трасе. Колата се чувства добре и съм уверен, че мога да допринеса за успеха на отбора.“

През уикенда пилотите ще имат подкрепата и на основателя на Virgin Сър Ричард Брансън – който наскоро обяви нов резервен пилот в отбора – и който ще присъства на събитието.

Ръководителят на екипа Алекс Тай коментира: „Много сме впечатлени от Алекс до момента и заедно със Сам мисля, че ще бъдат страхотна двойка пилоти. Екипът свърши фантастична работа последния път в Берлин и имахме добро представяне, но знам, че има още много и подиумът в Ню Йорк е много възможен.

„Като отбор, за нас Ню Йорк е и много специално събитие с толкова много неща, които се случват извън пистата, колкото и на нея, като например нашата първа Среща на върха в областта на иновациите със сър Ричард Брансън, която събира 250 от най-влиятелните бизнес лидери в града за обсъждане на ролята им в борбата с изменението на климата.“

Ксавиер Местелан Пинон, директор по ефективността в DS, добави: „Организирахме силна програма за тестване след състезанието в Берлин, за да подобрим ефективността и скоростта на колата за Ню Йорк. И двамата пилоти са прекарали много часове в симулатора ни, като са разучили пистата и как да управляват енергията. Определихме точките, за които трябваше да работим, за да се уверим, че нашите пилоти ще могат да се борят за върха.“

Кръговете в Ню Йорк (9 и 10) от шампионата на Формула Е на ФИА се провеждат на 15 и 16 юли.

За да играят роля в успеха на DS Virgin Racing, когато новият сезон започва, феновете могат да дадат своя FanBoost глас в полза на Сам Бърд или Алекс Лин. Това може да бъда направено през официалното приложение на шампионата, интернет страницата му (www.fiaformulae.com/fanboost), Туитър или Инстаграм чрез изпращане на хаштаг #Fanboost, следван от #SamBird или #AlexLynn! През изминалия сезон, DS Virgin Racing беше отборът, получил най-много #Fanboost гласове!