МОЩНОСТ

Бензинов и дизелов от 100 до 130 к.с.

100% електрически 115 кВт / 156 к.с.

АВТОНОМЕН ПРОБЕГ НА ЕЛЕКТРИЧЕСТВО

До 575 км в градски цикъл (WLTP)
До 404 км в комбиниран цикъл (WLTP)

РАЗХОД / ЕМИСИИ (КОМБИНИРАН ЦИКЪЛ WLTP)

6 л/ 100 км

135 g  CO₂ г/км

РАЗКОШЕН И ПЪРГАВ

Модерен дизайн

Високотехнологичният и ефективен DS 3 ще внесе ярка нотка на елегантност и характер във всяко пътуване. Наистина ще се влюбите в комфорта на нов модел, който се предлага и в 100% електрически вариант.

Видове задвижване, предлагани при DS 3

DS 3 се предлага в няколко варианта на задвижване:

Дизелов BlueHDi 130, бензинови PureTech 100 и 130, както и 100% електрическа версия.

E-TENSE 100% EЛЕКТРИЧЕСКИ

E-TENSE 100% EЛЕКТРИЧЕСКИ

Акумулаторната батерия на DS 3

Създаден на нова технологична платформа и с иновативни материали, DS 3 предлага увеличен автономен пробег в своята 100% електрическа версия – до 575 км в градски цикъл. Едновременно с това той е един от най-леките компактни SUV модели в своя клас. За да бъде надежден партньор във вашите бързи бягства и дълги пътешествия, батерията му може да се зареди до 80% само за 30 минути.

Нашите поредни шампионски титли при пилотите и конструкторите във Формула Е ни позволиха да използваме пълноценно знанията и опита на нашите инженери в областта на електрическото задвижване за разработката на ново поколение високоефективни двигатели. Оптимизираната аеродинамика и термомениджмънта на най-новото поколение акумулаторна батерия при DS 3 подобряват динамичните характеристики на електрическото задвижване E-TENSE.

ВЪНШЕН ДИЗАЙН

DS 3 се отличава с изчистени линии и експресивно изражение, които подчертават изваяните форми и изискания характер.

Уголемена  радиаторна решетка и остър поглед

Уголемена радиаторна решетка и остър поглед

Новите DS Wings са елегантната връзка между технологичните фарове DS MATRIX LED VISION и радиаторната решетка, фино подобрена с лъскави черни или хромирани елементи “диамант”. Подчертани в хром или лакирани в черно, тези DS Wings придават на DS 3 остър поглед.

Прибрани дръжки на вратите

Прибрани дръжки на вратите

DS 3 се предлага с елегантно прибрани хромирани дръжки на вратите, които се показват само за отваряне.

Прибрани дръжки на вратите
Освежен дизайн на задната част

Освежен дизайн на задната част

Черна лакирана лайстна фино подчертава задните светлини и капака. Украсен с подписа на DS Automobiles от полирана неръждаема стомана, той нежно украсява задната част на автомобила.

 

ВЪТРЕШЕН ДИЗАЙН

​Изключителни умения и внимание към детайла

Изработен с много внимание, интериорът на DS 3 съчетава първокласни материали, високотехнологична елегантност и внимание към детайла, за да ви потопи в комфортна и приглушена атмосфера с подчертан характер и модерен дух.

Тапицерия в стил "Верижка на часовник".

Тапицерия в стил "Верижка на часовник".

Нашите специалисти са допълнили интериора на DS 3 с тапицерии от висококачествена естествена кожа напа. Изключителните релефни тапицерии в стил часовникова гривна грациозно подчертават дълбоката връзка между DS Automobiles и висшето занаятчийско майсторство.

Релефни вложки "Clous de Paris".

Релефни вложки "Clous de Paris".

Нашите стилисти бяха вдъхновени от изкуството на часовникарството, за да украсят интериора на DS 3 с гильош „Clous de Paris“. Този взискателен завършек представлява специфична релефна повърхност с пирамидални връхчета, които се преплитат в хармония.

Релефни вложки "Clous de Paris".
"Перлени" шевове

"Перлени" шевове

Родени във въображението на нашите майстори и вдъхновени от изкуството на бродерията, перлените шевове са декоративен елемент във формата на перлен наниз при кожените тепицерии на DS 3. Междувременно този детайл стана емблематичен за DS Automobiles.

Висококачествени материали

Високото качество на материалите, отличният опит на френските майстори и хармонията на линиите вдъхват на интериора жизненост, подчертана и от уникалните тапицерии.

СИСТЕМИ ЗА СВЪРЗАНОСТ

СИСТЕМИ ЗА СВЪРЗАНОСТ

Дигитално пътешествие

Функцията за достъп без ключ KEYLESS ENTRY ви открива вратите към един наистина завладяващ интериор. Мултифункционалният волан на DS 3 е облицован с кожа Mistral и предлага директен достъп до управлението на системите за асистенция на водача и смяната на предавките.

 

Централният HD екран с 10,3-инчов диагонал е съчетан с гланцов панел, а цифровите показания се отличават с елегантна графика, кореспондираща с цветния head-up дисплей. Ергономичните контролни прибори се вписват идеално на арматурното табло, което прави информацията удобна за възприемане от водача.

Създаден с идеята за свободна и открита атмосфера, DS 3 осигурява завладяваща и изключително чиста акустика. Със своите 12 високоговорителя, разположени с голямо внимание в интериора, звуковата система HiFi FOCAL ELECTRA® предоставя прецизен, балансиран и невероятно богат звук.

Насладете се на най-новото цифрово изживяване с инфоразвлекателната система, която включва свързана навигация и DS IRIS SYSTEM. Новата информационна екосистема е напълно интуитивна, може да бъде изцяло персонализирана и ви осигурява директен достъп до всяка функция чрез шорткъти на големия централен екран с диагонал 10,3 инча. Със своята високотехнологична функция за гласово управление, тя изпълнява вашите команди и улеснява максимално пътуванията.

PERFORMANCE LINE

PERFORMANCE LINE

Уверен характер

Във версията PERFORMANCE LINE, DS 3 демонстрира още по-чистокръвен характер с изключителни детайли. Импулсивната му природа се откроява от пръв поглед.

PERFORMANCE LINE

ТЕХНОЛОГИИ

Запознайте се с асистиращите системи на DS 3

DS IRIS SYSTEM

DS IRIS SYSTEM

DS IRIS SYSTEM е нашата нова информационна екосистема, която е интуитивна, ергономична и може да бъде напълно персонализирана. Тя включва личен асистент със сензорен екран и усъвършенствана функция за гласово управление. DS IRIS SYSTEM изпълнява точно това, което искате и когато го поискате.

 

DS DRIVE ASSIST

DS DRIVE ASSIST

DS DRIVE ASSIST улеснява водача и едновременно с това му дава възможност да поеме контрола върху управлението на автомобила по всяко време. Така системата прави още една стъпка, приближавайки се до автономното движение. Иновативните технологии контролират самостоятелно скоростта и дистанцията спрямо превозното средство отпред и чрез намеса в кормилното управление позиционират DS 3 в лентата на движение точно там, където водачът желае. Така системата се грижи за поддържане на скоростта и посоката и осигурява вашата безопасност и спокойствие зад волана.

DS DRIVE ASSIST
DS MATRIX LED VISION

DS MATRIX LED VISION

Системата DS MATRIX LED VISION при DS 3 използва 3 LED модула за късите светлини и разделен на 15 независими секции модул MATRIX BEAM за дългите светлини. Отделните сегменти се включват изключват индивидуално в зависимост от установената от видеокамерата в горната част на челното стъкло пътна обстановка. Благодарение на това, водачът може използва отличната видимост на дългите светлини без да заслепява останалите участници в движението. Така например, при наближаване на движещи се отпред или приближаващи насреща автомобили, част от насочения към тях светлинен лъч автоматично се изключва по начин, който да не заслепява и разсейва водачите.