Скоро отново ще завладеете пътя

Скоро отново ще завладеете пътя

Приоритет номер едно е да запазим здравето на нашите клиенти и служители.

Поради тази причина сме предприели редица изключителни мерки за безопасност, с които да гарантираме сигурността на всички. Сред тях са предпазни защитни прегради, задължителната употреба на ръкавици, спазването на задължителна физическа дистанция.  Ако проявявате симптоми, като кашлица или температура, нашите сътрудници любезно ще Ви помолят да отложите часа си и да посетите лекар.

Грижа за Вашия DS по време на мобилизация

Въпреки извънредната ситуация и трудните времена, в които се намираме, Вашият DS изисква специално внимание, за да завладеете отново пътя в пълна безопасност. Ако се наложи Вашият хибрид или електрически автомобил да остане обездвижен за известен период от време, за да гарантирате добрата работа на батерията си, Ви препоръчваме да не го оставяте свързан за постоянно. Препоръчваме Ви състояние на заряд на батерията между 25 и 50%. За да проверите нивото на заряд на батерията, консултирайте се с приложението MyDS или директно с таблото на Вашия автомобил.

За версиите с горивен двигател е необходимо шофиране от 30 минути или два пъти по 15 минути на всеки две седмици при дълъг престой в гараж. Можете също така да оставите двигателя на празен ход с минимална консумация на енергия и да запалите късите светлини два пъти по 15 минути на всеки 2 седмици. Изгорелите газове на дизеловите и бензиновите двигатели съдържат концентрации на въглероден окис, оставете двигателя да работи на добре проветриво място.

Грижата за гумите също е от изключително значение. Обърнете им специално внимание преди да тръгнете на път, особено, ако автомобилът Ви не е бил в движение известно време, защото обездвижването може да доведе до деформация на гумата. Също така Ви съветваме да проверите налягането на гумите, включително и резервното колело, преди да се отправите на пътуване. Ако Ви е необходима професионална помощ винаги можете да разчитате на нас. Рзагледайте предлаганите услуги от тук.

Ако автомобилът Ви е прекарал по-дълго време на открито, проверете колко е замърсено предното стъкло и, ако е покрито с много прах, не използвайте веднага чистачките, за да избегнете надраскване на стъклото. Почистете го с вода предварително. Ако имате съмнения за изправността на чистачките си, проверете ги в оторизиран сервиз.

Преди да потеглите, проверите нивата на масло, охлаждаща и спирачна течност. Включете климатика и го оставете да работи няколко минути, за да се почисти задържания във филтрите прах. В случай на необходимост от смяна на масло или озониране на купе, можете да се обърнете към някой от нашите оторизирани сервизи.

За пълна профилактика, съветваме Ви да се свържете с оторизиран DS сервиз. Ние ще я проверим обстойно, ще Ви дадем практически съвети, ще почистим и защитим автомобила Ви. Вижте повече за нашите специални услуги и предложения.