Състезания

Състезания

Cъстезателен дух

Три месеца след представянето му на автомобилното изложение в Париж, DS 19 дебютира в престижното рали “Монте Карло” през януари 1956 г. Това е най-високо класиралият се френски автомобил, завършвайки седми в общото класиране и първи в категорията на автомобилите от 1300 до 2000 куб. см. Всичките шест автомобила, участващи в ралито, преминават през финалната линия.

Впечатляващ състезателен автомобил

През 1959 г. отборът Coltelloni-Alexandre-Desrosiers извежда ID 19 на първо място в класирането. През същата година марката печели Купата на производителите. През годините неведнъж марката се нарежда в челните места.

Шампион на рали Монте-Карло

Odyssey-Competition_Rallye-de-Monte-Carlo-1963През 1966 г. версията “21” на DS печели Рали Монте Карло с финландския отбор Паули Тойвонен-Енсио Микандер зад волана. Несравнимо комфортен на пътя, DS също беше страхотен състезателен автомобил!

Себастиан Льоб се състезава на рали Монте-Карло 2015 в DS 3 WRC

Odyssey_Competition-ds3Деветкратните световни рали шампиони и седемкратните победители на Рали Монте Карло, Себастиан Льоб и Даниел Елена се завръщат към състезанията с DS 3 WRC на Рали Монте Карло, в първия кръг на Световния рали шампионат през 2015 г. Тази еднократна изява в най-престижното рали в календара на WRC подкрепи лансирането на марката DS.

Марката DS и VIRGIN RACING, партньорство в шампионата ФОРМУЛА E

”Екипът на Virgin Racing за Формула Е, представен от сър Ричард Брансън и марката DS, представлявана от нейния изпълнителен директор Ив Бонфон, през юни 2015 г. обявяват ново партньорство и създаване на отбор DS Virgin Racing, влязло в сила преди сезон 2015/16 на Формула Е на ФИА. В това партньорство марката DS участва с подразделението си “Racing Operations”, което влага своя технологичен опит и знания в научноизследователската и развойната дейност на състезателните автомобили. Заедно с дизайнерската стратегия на Virgin Racing Engineering, двете компании имат за цел осигуряване на инфраструктура, състезателен опит и дизайн, както и опит в интеграцията, за състезаване на най-високо ниво и спечелване на шампионатите.

Ив Бонфон, главен изпълнителен директор на марката DS, каза “Ангажиментите на марката DS във Формула E, заедно с нашия партньор Virgin Racing е в пълно съответствие с позиционирането на марката. Ние напълно споделяме ценностите на Формула Е: авангардни технологии и близост с публиката. Опитът, който ще натрупаме благодарение на състезанията, ще бъде ключов фактор за подобряването на технологията ни, която пряко служи на нашите клиенти.”