December 5, 2017

ПОБЕДА ЗА DS VIRGIN RACING В ПЪРВИЯ СТАРТ НА FORMULA E

ПОБЕДА ЗА DS VIRGIN RACING В ПЪРВИЯ СТАРТ НА FORMULA E

Отличен резултат за отбора в Хонг Конг!

DS Virgin Racing отбеляза убедителна победа на първия кръг от шампионата Formula E, който се проведе на 2 и 3 декември 2017 г. в Хонг Конг. С това Сам Бърд се нарежда на първо място сред пилотите, а неговия отбор на второ място, само 3 точки след лидера. Резултатите са вдъхновяващи и поставят висока цел за следващия старт на сезон 2017/2018, който ще бъде на 18 януари в Маракеш.

В първата обиколка Сам Бърд изпревари с 11 секунди Жан-Ерик Верн, което го постави на първа позиция сред пилотите. Алкес Лин финишира 8-ми. Този успех беше затвърден и във втората обиколка в която Бърд завърши 5-ти, а Лин 9-ти.

Успехът в Хонг Конг „потвърждава конкурентостта и надеждността на автомобила Formula E DSV-03,” коментира Ксавие Местелан Пинон, директор DS Performance. Шампионатът Formula E е първото в света състезание изцяло за електрически автомобили. Всяка година, тук се представят последните иновации и технологии в електрическата мобилност. Един от най-добре представящите се отбори е DS Virgin Racing, който участва за 4-та година. От 2014/2015 година, отборът има 467 точки, 5 победи, 13 подиума и 13 пол-позиции в общо 33 старта.