June 7, 2017

“МЕРИЛИН, ПОСЛЕДНАТА ФОТОСЕСИЯ”, БЕЗПРЕЦЕДЕНТНA ФОТОГРАФСКА ИЗЛОЖБА В DS WORLD PARIS, ЗАПОЧВАЩА НА 8 ЮНИ 2017 ГОДИНА

“МЕРИЛИН, ПОСЛЕДНАТА ФОТОСЕСИЯ”, БЕЗПРЕЦЕДЕНТНA ФОТОГРАФСКА ИЗЛОЖБА В DS WORLD PARIS, ЗАПОЧВАЩА НА 8 ЮНИ 2017 ГОДИНА

DS World Paris е домакин на изложбата "Мерилин, последната фотосесия" от 8 юни 2017 г. до 6 януари 2018 г.

Фотосесията е направена в хотел “Бел Еър” в Лос Анджелис през 1962 г. в продължение на два дни и една нощ и включва три дълги фотосесии на Берт Стърн за списание Vogue. Фотографът заснема общо 2571 снимки; 59-те най-емблематични са изложени в DS World Paris.

Събитието е предложено от Оливие Лоркен, куратор на изложбата и председател на музея „Майол“ и е организирано от Юбер Льо Гал. То ще потопи посетителите в свят на блясък, истина и емоция, заедно с DS моделите от настоящата колекция, както и редкия DS 21 Cabriolet US Export от септември 1966 г.

За Жюлиен Фо, директор на DS World Paris, изложбата “Мерилин, последната фотосесия” е “начин да запазим живата легендата за тази необикновена жена, изпреварила своето време. Това също е добра възможност да се направи паралел между безвремието на тази актриса, която оттогава се превърна в икона, и авангардния дух на сегашните модели в колекцията на DS, произхождащи директно от DS, друга икона на 20-ти век”.

Изложбата се показва в DS World Paris на адрес ул. „Франсоа I” 33 в Париж. Вход свободен.

Предложена от Оливие Лоркeн, куратор на изложбата и председател на музея „Майол“, и Жулиен Фо, директор на DS World Paris, изложбата “Мерилин, последната фотосесия” ни отвежда 55 години назад и ни потапя в интимния свят на звездата, поставяйки посетителя в центъра на специалните отношения, които актрисата винаги е изграждала с фотографията и фотографите. Последната фотосесия е заснета от фотографа Бърт Стърн един месец преди смъртта на Мерилин Монро.

Юбер Льо Гал, който организира 59 снимки в DS World Paris, споделя “Тази изложба може да бъде обобщена в две думи: чувственост и блясък. Изборът на материали – чувственият велур, черен и напомнящ известната рокля на Диор, розовият плексиглас, свеж като сатенен чаршаф – отразяват имиджа на чувствителната и интимна Мерилин Монро, която ни очарова и вълнува чрез тази фотоизложба.

“Изборът на снимки е направен от фотографа, който се натъква на снимките години след като ги е оставил настрани. Поради това изложбата представлява един вид път, подобен на сценарий”, казва Оливие Лоркен

Изложбата ще продължи от четвъртък, 8 юни 2017 г. до събота, 6 януари 2018 г., в DS World Paris. Жулиен Фо, директор на събитието, споделя “културната активност в DS World Paris е идеална възможност за посетителите да се потопят в света на нашата марка DS. Светът на DS се отличава с изтънченост, френски практицизъм, иновации и авантюристични решения, изразени в нашите автомобили. Културните събития, които предлагаме, са насочени към представянето на артисти, които споделят или въплъщават същия дух. С “Мерилин, последната фотосесия” ние отбелязваме безвремието на една икона, изпреварила своето време.”