July 12, 2016

МАРКАТА DS СПОНСОРИРА ПРОЕКТА „ПИРАМИДА“ В ЛУВЪРА

МАРКАТА DS СПОНСОРИРА ПРОЕКТА „ПИРАМИДА“ В ЛУВЪРА

След вчерашното официално откриване, на което присъстваха френският президент Франсоа Оланд, директорът на Лувъра Жан-Люк Мартинес и главният изпълнителен директор на марката DS Ив Бонфон, реконструираната входна зала и съоръжения на Лувъра се откриват днес.

Основният проект „Пирамида“, който започна през 2014 г., направи внушителния вход на музея по-впечатляващ от всякога и го оборудва да подготви по-добре 9 милиона годишни посетители за посещението им в музея, всичко това без необходима работа върху архитектурата на сградата. Спонсор на Лувъра от 2015 г. насам, марката DS е особено свързана с пирамидата на Йео Минг Пей, която въплъщава авангардния дух, така че естествено подкрепяше този проект.

„Ако търсите нещо общо между Лувъра и марката DS, тяхната философия е постоянното обединяване на миналото и настоящето, за да се изгради бъдещето им. Ние имаме споделена визия, която се основава на върхови постижения и елегантност, ноу-хау и технологични иновации – визия, която разпространява престижния имидж на Франция по света“, каза Ив Бонфон, главен изпълнителен директор на марката DS, говорейки за подкрепата, предоставяна на Лувъра от 2015 г. “Изглеждаше съвсем естествено да допринесем за развитието на проекта „Пирамида“.

Започвайки през 2014 г., наскоро завършеният проект „Пирамида“ със сигурност ще подобри преживяването на посетителите на Лувъра. Целта беше да се реорганизира входното антре под пирамидата, за да се предложи на 9 милиона годишни посетители на музея по-приятно посрещане. Оригиналният проект за обновяване, датиращ от 1989 г., се основава на прогноза от 4,5 милиона посетители годишно. Предизвикателството днес беше да се намерят конкретни решения, без да се налага да се работи по архитектурата на сградата и без да се затвори музеят за обществеността по време на ремонта. И това беше направено. Два пъти повече контролни пункта на входа са насочени към безпрепятственото преминаване на потоци посетители, два информационни брояча, които са по-лесни за наблюдение и защитени от шума, централизирано издаване на билети, по-големи площи за подготовка на обиколки с екскурзовод … това са някои от подобренията, които могат да се ползват днес, заедно с новите зали в  Pavillon de l’Horloge, които също бяха открити вчера.