November 25, 2021

ЛУВЪРЪТ – величествен отпечатък, ексклузивен за DS Automobiles

ЛУВЪРЪТ – величествен отпечатък, ексклузивен за DS Automobiles

За втора поредна година DS Automobiles отдават почит на емблематичния за Париж Лувър с лимитираната серия на SUV гамата си LOUVRE. Марката е дългогодишен благодетел на музея и след успеха на DS 7 CROSSBACK LOUVRE миналата година, сега лимитирано издание LOUVRE ще получи и DS 3 CROSSBACK.

От лансирането си през 2014 г., DS Automobiles е марка-покровител на музея Лувър, споделяйки обща визия за бъдеще, предопределено от съчетаването на наследството и модерността. Тази концепция автомобилния бранд следва неотлъчно, като залага на качество, експретиза и иновации, за да накара Франция и Париж да блестят на световната автомобилна сцена. От 2020 г. Лувър се превърна във величествен и изключителен подпис за DS Automobiles с лимитираната серия DS 7 CROSSBACK LOUVRE, към която днес се присъединява и DS 3 CROSSBACK LOUVRE. Лимитираната серия е малка и само единици ще са сред щастливците, които ще станат притежатели на изключителен DS LOUVRE. DS Store София е един от бутиците на марката по света, който ще има честта да получи ексклузивно един от автомобилите от серията и това ща бъде DS 7 CROSSBACK LOUVRE във версия E-Tense.

DS 7 CROSSBACK LOUVRE се отличава със специални баджове на предния капак, страничните врати и вратата на багажника. Иконичните DS WINGS, както релсите на покрива, рамките на прозорците, както и декоративните лайстни при задните светлини са стилно изпълнени в черен лак.

Изпипан до най-малките детайли, DS 7 CROSSBACK LOUVRE добавя нотка на елегантност с лазерното гравираните стилизирани пирамиди, вдъхновени от символа на Лувъра, върху черупките на външните огледала, също изпълнени в черен лак. Финален екстериорен акцент на новия DS 7 CROSSBACK LOUVRE са новите 20-инчови джанти ALEXANDRIA, специално запазени за лимитираната серия. Интериорът изобилства на детайли и декоративни елементи, повтарящи пирамидата на Яу Мин Пей: откриваме я деликатно на вентилационните отвори, таблото и дори деликатно гравирана на тапицирания в напа капак на централното отделение за съхранение на вещи.
Изкуството на пътуването с DS Automobiles се разгръща в лимитираната серия с характерен и запомнящ се интериор, без да Ви лишава от комфорта. Френският ескпертен опит и майсторство проличават ясно от комбинацията на нови техники като за 3D визуализациии, лазерно гравиране с традиционни висококачествени материали като естествената кожа напа в цвят Basalt Black и класически форми и дизайни като седалките, наподобяващи каишката на скъп часовник. DS LOUVRE е резултат от вдъхновяващия Лувър: симбиоза между култура с изкуството на пътуването.

DS 7 CROSSBACK LOUVRE показва 182 произведения, избрани съвместно от екипи на музея и DS Automobiles, за да представят всяка колекция и секция от едноименния музей. Те се визуализират на 12-инчовия екран с висока разделителна способност, разположен на централната конзола. Всеки подкаст е с продължителност около четири минути и разкрива всичките тайни на произведенията (достъпни на френски, английски, немски, испански и италиански).

За да се насладите на несравнимо пътуване, DS 7 CROSSBACK LOUVRE се предлага с два plug-in хибридни агрегата, с мощност от 300 к. с. (при версията с двойно предване) и с мощност от 225 к. с. (версията на предно предаване) с CO2 емисии между 30 и 36 g/км и разход на гориво между 1,3 и 1,6 л/100 км в комбиниран цикъл. В 100% електрически режим с нулеви вредни емисии, пробегът е до 58 километра според стандарта WLTP. Версията с 300 к. с. ускорява от 0 до100 км/ч за 5,9 сек. и изминава 1000 метра старт-стоп за 25,9 секунди. Моделът е наличен и във версия с бензинов двигател 1.6-литров PureTech и мощност 180 к.с. и автоматична трансмисия.

Базирана на ниво RIVOLI, лимитираната серия е надградена с интериор DS OPÉRA ART в цвят BASALT BLACK, символ на френската експертиза в автомобилостроенето, DS 7 CROSSBACK LOUVRE е оборудван с последно поколение високотехнологични системи и асистенти в помощ на водача: DS CONNECTED PILOT система за автономно шофиране от ниво 2, DS ACTIVE SCAN SUSPENSION адаптивно окачване, което работи и реагира мигновено в реално време, благодарение на камера и сензори, DS ACTIVE LED VISION адаптивни фарове, система за разширено разпознаване на пътни знаци, активен асистент за следене на мъртвата зона, система са следене вниманието на водача, система за предупреждение при напускане на лентата. За максимален комфорт на водача и спътника му предните седалки са с подгрев, функция масаж и вентилиране. Водачът се възползва и от подгрев на предното стъкло.

DS 7 CROSSBACK LOUVRE ще се предлага в четири цвята: INK BLUE, CRISTAL PEARL, PERLA NERA BLACK and PLATINUM GREY.