January 15, 2018

ЖОЕЛ ЕРИКСЪН В ТЕСТОВЕТЕ НА DS VIRGIN RACING

ЖОЕЛ ЕРИКСЪН В ТЕСТОВЕТЕ НА DS VIRGIN RACING

Екипът разкрива първия пилот, който ще участва в тестовете на Formula E за дебютанти. Това е Жоел Ериксън, вицешампион на Европа във Formule 3.

Веднага след състезанието в Маракеш на 14 януари 2018, се проведоха тестовете Rookies на Formula E в които Жоел Ериксън (19 години) за пръв път пилотира DSV-03. Състезателят завърши втори в шампионата на Европа F3 тази година със седем победи и четиринадесет подиума. Той се нареджа на 27-мо място в класацията Топ 50 пилота на сезон 2017, изготвена от списание Аutosport.

Жоел Ериксън : « Във Formula E участват много талантливи пилоти. Щастлив съм, че имам възможност да поема по този нов за мене курс. DS Virgin Racing демонстрира възможностите си да побеждава. Нямам търпение да седна зад волана на DSV-03. »

Вторият пилот, който ще участва като дебютант в тестовете ще бъде обявен допълнително.

Алекс Тай, ръководител на отбора : « Щастливи сме, че Жоел ще участва в тестовете за дебютанти на Formula E. DS Virgin Racing винаги се опитва да намира нови таланти и Жоел е един от обещаващите пилоти в момента. Очакваме с нетърпение той да демонстрира своите възможности с нашия едноместен автомобил, който е победител в настоящия сезон. »

Ксавие Местелан Пинон, директор DS Performance : « Още когато Жоел дойде да тества нашия симулатор в DS Performance ние видяхме, че той има капацитет да работи в нашия ритъм. Очакваме  по време на обиколките в Маракеш той да потвърди своя потенциал за развитие във  Formula E. »

Третият старт за сезон  2017/2018 на шампионата Formula E се проведе на 13 януари на пистата Circuit International Automobile Moulay El Hassan в Marrakech. Сам Бърд се класира първи сред пилотите и на DS Virgin Racing спечели три точки.

За повече информация за DS Virgin Racing, посетете http://map.ds-virginracing.com/