August 10, 2020

DS TECHEETAH е двукратен шампион при отборите, а Антонио Феликс Да Коща е шампионът на ABB Формула Е на ФИА

DS TECHEETAH е двукратен шампион при отборите, а Антонио Феликс Да Коща е шампионът на ABB Формула Е на ФИА

Тази неделя в Берлин, отборът на DS TECHEETAH и Антонио Феликс Да Коща решиха съдбата на двете първенства във Формула E. Въпреки че остават два старта до края, френският премиум производител DS Automobiles е шампион за втора поредна година и по този начин потвърждава своя опит в електрическата мобилност.

Шампионите на Сезон 6 на ABB Формула E на ФИА вече са известни! В девети кръг на пистата в Темпелхоф актуалните шампиони от DS TECHEETAH си подсигуриха двойната победа при пилотите и отборите за втора поредна година. Двата автомобила DS E-TENSE FE20 се оказаха без конкуренция, окупирайки двете първи места. Екипните усилия доведоха до победата на Антонио Феликс Да Коща и Жан-Ерик Верн във Формула Е 2019/2020.
С 236 точки и аванс от 115 точки и респективно 156 точки и 76 точки аванс, DS TECHEETAH и Антонио Феликс Да Коща успяват да извоюват двете титли два кръга преди края на шампионата. За френския премиум производител 9 август 2020 г. е ден, който ще остане в историята на марката!

BERLIN TEMPELHOF AIRPORT, GERMANY - AUGUST 09: Antonio Félix da Costa (PRT), DS Techeetah, 2nd position during the Berlin ePrix IV at Berlin Tempelhof Airport on Sunday August 09, 2020 in Berlin, Germany. (Photo by Sam Bloxham / LAT Images)

Антонио Феликс Да Коща, P2:

Печелил съм важни състезания в живота си, но никога шампионата FIA. В това първенство има 24 пилота, които са на върха в играта си, така че да спечелите тук е невероятно. Мислех, че съм трудолюбив, докато не се присъединих към DS TECHEETAH. Първата седмица казах на екипа „сега разбирам защо печелите толкова много”.  JEV е невероятен съотборник и достоен шампион, той ми помогна толкова много, не бих могъл да го направя без него и отбора. Големи благодарности на всички в екипа, вие сте абсолютно невероятни.”

 Хавиер Мателан Пиньон, Технически директор на DS:

Това е исторически момент за DS TECHEETAH ! След двете спечелени титли през миналия сезон, ние се наложихме отново в шампионата на отборите и пилотите и то при изключително престижна конкуренция. Разбира се, дължим това на нашите пилоти, на нашето технологично познание, но също и най-вече на мъжете и жените, замесени в това невероятно спортно приключение. Заедно ние създадохме машина за победи и тези нови титли са безценна награда за нас. Днес съм изключително горд от всеки от тях. Сътрудничеството между DS Automobiles и TECHEETAH е успешен залог. Доказахме го с тези 4 титли!“

BERLIN TEMPELHOF AIRPORT, GERMANY - AUGUST 09: Antonio Félix da Costa (PRT), DS Techeetah during the Berlin ePrix IV at Berlin Tempelhof Airport on Sunday August 09, 2020 in Berlin, Germany. (Photo by Sam Bloxham / LAT Images)

Жан-Ерик Верн:

Много се радвам за Антонио днес, той свърши страхотна работа и заслужава да победи, така че шапки долу за Антонио! Голямо благодаря на целия отбор и на всички около мен, които се трудиха изключително много през цялото време. Предизвикваме се един друг непрекъснато, за да ставаме по-добри и да правим заедно стъпки напред. Спечелихме титлата при пилотите три поредни пъти и отборната титла, така че днес не мога да искам повече от това да продължим да се борим заедно с този невероятен отбор още дълго време.“

Вижте резултатите тук:

ABB FIA FORMULA E CHAMPIONSHIP СЪСТЕЗАНИЯ

result1a

ABB FIA FORMULA E CHAMPIONSHIP РЕЗУЛТАТИ

result2a