June 11, 2017

DS VIRGIN RACING ПРОДЪЛЖАВА ДА БЕЛЕЖИ МНОГО ТОЧКИ В БЕРЛИН

DS VIRGIN RACING ПРОДЪЛЖАВА ДА БЕЛЕЖИ МНОГО ТОЧКИ В БЕРЛИН

Хосе Мария Лопес и Сам Бърд попадат в точките с петата и седмата си позиция.

Пилотите са изправени пред трудни условия в най-дългото състезание от Формула Е в историята.

Отборът вече се подготвя за следващите два кръга, планирани в Ню Йорк на четвърто място в шампионата.

След попадането на два автомобила в точките в събота, DS Virgin Racing продължава с впечатляващото си трупане на точки във второто състезание от уикенда на Формула Е в Берлин.

На летището в Темпелхоф, Хосе Мария Лопес и Сам Бърд завършиха съответно пети и седми за да затвърдят четвъртото място на отбора преди да замине в Ню Йорк – с 40 точки пред най-близките си съперници.

Сутрешните тренировки отново показаха темпото на DSV-02, като Лопес оглави втората сесия и даде най-бързата обиколка за целия уикенд. Това темпо продължи в квалификациите, когато Бърд и Лопес завършиха първи и втори, което ги придвижи напред за квалификационната сесия Super Pole. Въпреки това двамата пилоти изпуснаха местата на първия ред, класирайки се на трето и четвърто място.

Лопес и Бърд направиха добро потегляне при започване на състезанието с 46 обиколки, в които управлението на енергията се оказва решаващо. Карайки един зад друг на четвърта и пета позиция, Бърд се опита да измести Лопес при първия завой на 17-тата обиколка, но аржентинецът защити позицията си, което костваше на Бърд както време, така и няколко позиции.

Бърд успя да си върне една позиция при преминаването през пит стопа. Няколко обиколки преди финала двамата пилоти се движеха на шеста и седма позиция. След това Лопес успя да се придвижи на пета позиция след чудесно захождане от външната страна на пилота на “Течета” Жан-Ерик Верн в острия завой и задържа позицията си до финала. Междувременно Бърд също се опита да задмине Верн, но трябваше да се задоволи със седмото място.

“Отборът свърши отлична работа в последните няколко състезания и ние знаем, че можем още да подобрим темпото в състезанието”, каза Лопес. “Всички работиха много усилено и успяхме да спечелим много точки.”

Съотборникът му Бърд каза: “Срамота е, че не можахме да направим повече днес, но като цяло съм доволен от допълнителните точки. Отборът ми даде добър автомобил, но ще трябва да работим по консумацията на енергия и да се опитаме да я подобрим в следващите състезания.”

Директорът на отбора DS Virgin Алекс Тай, каза: “Днешните покачващи се температури на пистата и дистанцията на състезанието със сигурност направиха предизвикателни условията както за автомобилите, така и за пилотите, но сме доволни от това, че отбелязахме повече точки в шампионата. Ясно е, че имаме темпо, както постоянно сме показвали в квалификациите. Знам, че отборът може да работи на тази основа, за да достигне до класирания на подиума.”

Ксавие Местилан Пинон, директор на DS Performance, добави: “Това беше един добър уикенд за отбора и истинско удовлетворение да видим нашите двама пилоти в Super Pole днес, което ни помага да укрепим позицията си в шампионата. Сега ще направим всичко за подобряване на нашето темпо в Ню Йорк, за да се борим за по-добро класиране.”

Следващите кръгове (девети и десети) на шампионата на ФИА по Формула Е ще се проведат за първи път в Ню Йорк на 15 и 16 юли.