October 29, 2019

DS TECHEETAH ЗАВЪРШИ УСПЕШНО ТЕСТОВЕТЕ ВЪВ ВАЛЕНСИЯ

DS TECHEETAH ЗАВЪРШИ УСПЕШНО ТЕСТОВЕТЕ ВЪВ ВАЛЕНСИЯ

Париж, 10 октомври 2019 г.

Formula E се завърна с пълна сила с първите тестове за сезон 2019/2020 сезон във Валенсия. С 24 автомобила под испанското слънце, 12-те екипа се започнаха тестовете в шестото издание на изцяло електрическия шампионат.

Марк Престън, Ръководител DS TECHEETAH : “Винаги е интересно да видим напредъка на  отборите през лятото. Имахме успешна седмица, тъй като преминахме през планираните предсезонни тестове и въведохме Антонио в екипа ни. Въпреки, че не е индикативно за нашето представяне, добър знак е, че и двамата ни пилоти бяха в челото на колоната. Това показва, че сме добре подготвени за предстоящия сезон.”

Хавиер Местелан Пиньон, технически директор на DS : “Това бе тестови период, но независимо, че никой не иска да го признае, той е първото съревнование през годината. Пилотите ни са горди от своите автомобили DS E-TENSE FE20  и ние ще се възползваме от четирите седмици, които ни остават, за да оптимизираме всичките параматери, с цел да достигнем Рияд с ясна цел – да защитим двете титли!”

Жан-Ерик Верн , #25 : “Нямах търпение да седна зад волана след паузата. Имах възможността да проведа ползотворни сесии. Успяхме да тестваме повечето от нещата, които искахме и то с добри резултати. Сега сме във важен период тествайки всички системи, за да си гарантираме спокойствието по време на първото състезание. Очакват ни две седмици допълнителни тестове в симулатора  преди старта в Дириях на 22-ри ноември.”

Антонио Феликс да Коща, #13 : “Страхотно е, че имах възможността наистина да седна зад волана на DS E-TENSE FE20 през последните два дни, тук във Валенсия. Много е по-различно  е от автомобилът, който имах преди. За това ще отнеме време докато свикна с новата система, но след като това стане, ще бъде забавен сезон.”