July 16, 2019

DS TECHEETAH И ЖАН-ЕРИК ВЕРН – ШАМПИОНИ ВЪВ ФОРМУЛА Е

DS TECHEETAH И ЖАН-ЕРИК ВЕРН – ШАМПИОНИ ВЪВ ФОРМУЛА Е

Ню Йорк Сити, 14 юли 2019

След невероятен сезон DS TECHEETAH достигна до отборната титла, а Жан-Ерик Верн се превърна в първия двукратен световен шампион в историята на ABB FIA Formula E.

След две ожесточени битки в Бруклин, Жан-Ерик запази спокойствие и пресече финалната права като шампион за сезон 2018/2019.

Хавиер Месталан Пиньон – Директор DS Performance: “Вече изминаха четири години откакто стартирахме нашата програма във Формула Е и винаги сме имали за цел победата. Сега тя вече е реалност, ние сме шампиони и при конструкторите и при пилотите! Това е историческо постижение и сме изключително горди! За да достигнеш таково високо ниво на представяне, трябва да си на правилното място, в точното време, обграден с правилните хора. Целият ни екип трябва да е горд от постигнатото! Ние го направихме!”

Жан-Ерик Верн, световен шампион във Формула Е: “Днес всичко беше просто невероятно. Уикендът не стартира по начина, по който очаквахме и днес не се представихме по най-добрия начин, но всичко това няма значение, защото успяме да завоюваме двете титли. Все още не мога да повярвам че съм първия двуктратен шампион. Благодаря на страхотния ни екип. Тази победа е за нас!”