January 24, 2020

Antonio Felix Da Costa записа първи подиум с DS TECHEETAH

Antonio Felix Da Costa записа първи подиум с DS TECHEETAH

Париж, 20-ти януари 2020 г.

В изгарящата жега на днешния Antofagasta Minerals Santiago E-Prix, новият водач на DS TECHEETAH, Антонио Феликс Да Коста си осигури първия подиум и второто място за отбора.

Започвайки от 10-та позиция на старта, чрез няколко завидни състезателни движения, португалският пилот стигна до лидерска позиция и води надпреварата до самата финална обиколка, когато трябваше да забави, поради високата температура в колата, за да успее да завърши състезанието.

PARQUE O'HIGGINS CIRCUIT, CHILE - JANUARY 18: Antonio Felix da Costa (PRT), DS Techeetah, DS E-Tense FE20 during the Santiago E-prix at Parque O'Higgins Circuit on January 18, 2020 in Parque O'Higgins Circuit, Chile. (Photo by Alastair Staley / LAT Images)

Хавиер Местелан Пиньон: “50-тото състезание на DS Automobiles във Формула E ни накара да притреперим и нашите пилоти показаха, че сме тук, за да спечелим. Въпреки разочарованието заради Жан-Ерик, второто място, осигурено от Антонио след след страхотен прогрес, и скоростта на нашите автомобили бяха изключителни днес, а преживяването беше много удовлетворяващо. Независимо от това, бихме могли да се справим по-добре и съответно е изключително важно да работим усилено, за да постигнем основната си цел – да запазим и двете си титли!

Антонио Феликс Да Коста: “Страхотно е да запишем първи подиум и да се борим за победа с новия отбор, въпреки че са минали само три състезания. Все още имаме работа, защото това трябваше да бъде нашата победа днес, но все още сме нов екип и все още има неща, които да подобрим. Днес направихме грешка с енергията и реших, че е добре да продължим, така че набавих преднина в състезанието, но трябваше да забавя скоро след това, за да овладея температурата. В крайна сметка е по-добре да завършим втори и да вземем точките, отколкото изобщо да не финишираме състезанието.”