July 8, 2019

ЛИДЕРИТЕ В ШАМПИОНАТА DS TECHEETAH ПОТЕГЛЯТ КЪМ НЮ ЙОРК СИТИ ЗА ФИНАЛА НА СЕЗОНА

ЛИДЕРИТЕ В ШАМПИОНАТА DS TECHEETAH ПОТЕГЛЯТ КЪМ НЮ ЙОРК СИТИ ЗА ФИНАЛА НА СЕЗОНА

Формула Е шампионатът на ABB FIA отива от другата страна на езерото в Ню Йорк Сити и Бруклин за последните два кръга от сезон 2018/2019 с DS TECHEETAH и Jean-Éric Vergne е след водещите.
Изцяло електрическата съзтезателна серия се завръща в сърцето на Бруклин за трета година. Трасето с 14 завоя, с дължина 2,320 км се простира около терминалът за фериботи с изключителният Манхатън за фон.
Текущият лидер на шампионата и големия шампион на Формула Е, Jean-Éric Vergne, има потенциала да се превърне в първия двоен шампион, ако късметът му се усмихне над Бруклин. DS TECHEETAH, от своя страна, може да се превърне четвъртият екип завоювал титлата при конструктурите.

Гласувайте за Вашите пилоти от DS TECHEETAH

Гласувайте за Jean-Éric Vergne или André Lotterer чрез бутона по-долу или в Twitter като използвате хаштага hasthag #Fanboost последван от #JeanEricVergne  и  #AndreLotterer.

Xavier Mestelan Pinon, DS Performance Director: “За първи път след нашия дебют във Formula E, DS Automobiles е в позиция, която позволява завоюването и на двете титли. Това е целта на електрифициращата ни програма, откакто влязохме в серията и ще направим всичко по силите си да я осъществим. Отиваме в Ню Йорк с предимство от една точка и ще се постараем да се възползваме максимално от това. Очакваме много силна надпревара в Ню Йорк, където дори и най-малката грешка ще ни коства титлите, така че трябва да бъдем много внимателни в последните два кръга. Усещаме напрежението от страна на конкурентите ни.”

Jean-Éric Vergne, #25: “Сезонът отлетя, а ние вече сме се завърнали в Ню Йорк Сити за края на шампионата. Годината беше страхотна за целия екип и направихме крачка напред. Не бих казал, че се подготвяме по-различно за финала на сезона. Отнасяме се към него като към всеки друг кръг от надпреварата, а точките са, тези от най-голямо значение.”