September 18, 2019

НОВО ПОПЪЛНЕНИЕ : АНТОНИО ФЕЛИКС ДА КОСТА СЕ ПРИСЪЕДИНЯВА КЪМ ОТБОРА НА DS TECHEETAH

НОВО ПОПЪЛНЕНИЕ : АНТОНИО ФЕЛИКС ДА КОСТА СЕ ПРИСЪЕДИНЯВА КЪМ ОТБОРА НА DS TECHEETAH

Париж, 17. септември 2019г.

DS TECHEETAH с изключителна гордост съобщават, че Антонио Феликс да Коста (Antonio Felix Da Costa) ще се присъедини към отбора на 1-ви октомври 2019г.

28-годишният португалски състезател ще използва своя дългосрочен номер 13 за шестия сезон на Шампионата от Формула Е, който започва на 22-ри ноември 2019г. в Рияд, Саудитска Арабия.

Антонио се състезава в шампионата от самото му начало, като е участвал в общо 54 състезания, постигайки няколко пол позишъна, подиуми и две победи (в Буенос Айрес и Рияд). В последния сезон 2018/2019, Антонио Феликс да Коста завърши 6-ти в крайното класиране.

Хавиер Местелан Пиньон (Xavier Mestelan Pinon), Технически директор на DS: “Особено горд съм да посрещна Антонио в нашия екип. Неговият опит в тази дисциплина и бързината му ще бъдат от решаващо значение в надпреварата ни за победи и титли. Докато чака първото състезание в Рияд, той ще може да започне няколко тестови сесии заедно с Жан-Ерик и да ни помогне да подобрим нашия DS E-Tense FE 20.”

Антонио Феликс да Коста (Antonio Felix Da Costa), състезател на отбора DS TECHEETAH: “Получаването на възможност да се присъединиш към отбор, който е двукратен шампион в такава силно-конкурентна категория на моторните спортове каквато е Формула Е, е изключително рядко срещано. Беше много трудно решение да напусна сегашната си позиция, но това е възможност, която просто не бих могъл да пропусна и съм крайно развълнуван да се присъединя към Жан-Ерик  и всички в DS TECHEETAH. ”